vrijdag 2 juli 2010

Citroencake

Moeilijkheid: *
Bereiding: 15 minuten + 1u in de oven
Nodig:
240 gr margarine (of boter), op kamertemperatuur
200 gr suiker + 1 à 2 eetlepels extra
3 eieren
300 gr zelfrijzende bloem
sap en geraspte schil van 1 flinke biologische citroen
eventueel een scheut limoncello

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
De zachte margarine crèmen met de suiker (roeren tot een homogene, zachte massa). Voeg een ei toe, samen met 1 flinke eetlepel bloem en roer tot alles is opgenomen. Herhaal met de andere 2 eieren. Voeg dan de rest van de bloem toe en roer voorzichtig tot een homogene massa. Voeg de rasp en het sap van de citroen toe en roer weer. Voor een iets meer uitgesproken citroensmaak kan je nog een scheut limoncello toevoegen. Doe het deeg in een cake-vorm en bestrooi de bovenkant met de extra suiker.

Bak gedurende ong. 1 uur, of tot een satéprikker er proper uitkomt.

Geen opmerkingen: