woensdag 19 januari 2011

Bloemkool-bataattaart

Moeilijkheid: *
Bereiding: 1 uur
Nodig:
1 kleine bloemkool, in roosjes
2 bataten (oranje zoete aardappelen), gepeld en in blokjes
ong. 1 kl groentebouillonpoeder
1 dl sojaroom
2 flinke eetlepels verse roomkaas
handjevol geraspte grana-kaas
peper en zout
nootmuskaat
handvol groene olijven met look
handjevol pijnboompitjes
1 kant-en-klaar zanddeegbodem (zonder suiker!)

Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes en de bataatstukjes in een bodempje water, waarin je het bouillonpoeder hebt opgelost, tot ze bijtgaar zijn.  Giet af en laat uitlekken. 
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de sojaroom met de geraspte kaas en de roomkaas, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.  Meng de groenten, kaas-roommengsel, olijven en pijnboompitten onder elkaar.  Doe de zanddeegbodem in een taartvorm (laat het papier eronder, zodat hij makkelijk weer uit de vorm kan) en vul met het groenten/roommengsel.
Zet in de warme oven en bak 30 minuten.
Serveer met een fris groen slaatje.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat moet ik me voorstellen bij die grana-kaas als je dit recept veganistisch noemt?

Candy in Wonderland zei

je vervangt de roomkaas en grana-kaas door een soja-variant, zo eenvoudig kan het soms zijn.