zaterdag 15 januari 2011

Kokosrijstpap met kardemom

Moeilijkheid: *
Bereiding: 45 minuten + afkoelen
Een volledig lactose-vrije rijstpap met een oosterse twist.

Nodig:
170 gr risotto of dessertrijst
1 vanillestokje
6 kardemompeulen
500 ml sojamelk
500 ml kokosmelk
120 gr fijne witte suiker (zeker witte nemen, ik ben voorstander van rietsuiker, maar deze geeft de rijstpap een grauwe kleur)

Bereiding:
Spoel de rijst met warm water en laat uitlekken.
Splijt het vanillestokje en de kardemompeulen en  haal de zaadjes eruit.  Breng de sojamelk, kokosmelk, kardemom- en vanillezaadjes + het vanillestokje zachtjes aan de kook.  Voeg de rijst toe en laat 40 minuten koken op heel zacht vuur.  Roer af en toe.
Verwijder het vanillestokje.  Voeg de suiker toe en roer stevig door.
Doe de rijstpap in individuele glaasjes of potjes en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
Versier met een takje munt.

Geen opmerkingen: