Moeilijkheid: *
Bereiding: 15 min
Het idee komt uit "Mijn kind eet gezond..." van Lien Willaert, maar dit is een aangepaste versie.Nodig:
Tortilla wraps
1 avocado
paar bosuitjes, fijngesneden
2 tomaten, zaadjes verwijderd en in kleine blokjes gesneden
2 tl citroensap
1 tl chilisaus
gerookte zalm
gepelde reuzegarnalen (ik neem er uit de diepvries, laat ze dan ontdooien)
2 teentjes knoflook, geraspt
olijfolie
een zakje gemengde sla met rucola
Bereiding:
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de look kort en voeg de garnalen toe. Kruid met peper en zout en laat ze verder bakken tot ze mooi roze en gaar zijn.
Laat de garnalen uitlekken op keukenpapier. Snij de staarten van de garnalen schuin af, zodat ze kunnen fungeren als slakkenlijfjes (zie foto) en houd deze opzij. Snijd de rest van de lijfjes fijn.
Plet de avocado en meng met de bosuitjes, tomaten, citroensap en chilisaus. Meng de fijngesneden lijfjes eronder.
Bestrijk de tortillas met dit mengsel. Beleg met sneetjes gerookte zalm.
Rol de tortilla op en snijd deze in rolletjes van ongeveer 3 à 4 cm breed.
Doe de gemengde sla op een bord. Leg hierop de rolletjes tortilla en steek onder elk rolletje een garnalenstaart, zodat ze op slakken lijken. Smakelijk!
Ideaal om met kinderen te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten