Moeilijkheid: *
Bereiding: 30 minuten
Ik heb al eerder spaghetti alla puttanesca gemaakt, maar dit is zowat het lekkerste receptje dat ik hiervoor al tegengekomen ben (vrij naar het recept uit de delicious. van deze maand)! Om je vingers bij af te likken, die "hoerige pasta"!
Nodig:
een paar sneden brood, verkruimeld in de keukenmachine
ong. 100 ml olijfolie
een beetje oregano
2 tomaten, gepeld, zaadjes verwijderd en fijngehakt
2 rode uien, gepeld en in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook, op een knoflookraspje fijngeraspt
15 ansjovisfilets op zout of olie (indien op zout eerst afspoelen), uitgelekt en grof gehakt
200 gr gekonfijte tomaatjes (halfgedroogde tomaatjes op olie)
200 gr zwarte olijven
chilivlokken, zout en peper naar smaak
500 gr spaghetti
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°. Meng het gemalen broodkruim met de oregano, versgemalen peper en zeezout. Besprenkel met 60 ml olijfolie en verdeel over een bakplaat of ovenschaal. Bak ong. 10 minuten tot het broodkruim goudbruin is.
Zet een grote pot met ruim, lichtgezouten water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm ondertussen de rest van de olijfolie in een diepe pan met dikke bodem en roerbak de ui een 4-tal minuten tot hij glazig is. Voeg de tomaten, knoflook, chilivlokken en ansjovis toe en roerbak nogmaals een 4-tal minuten op middelhoog vuur. Voeg de gekonfijte tomaten en olijven toe en laat een 2-tal minuten mee doorwarmen.
Giet de pasta af en voeg deze bij de saus. Schep goed door elkaar.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het geroosterde broodkruim.
Serveer met wat ciabatta, pide of stokbrood, om de overschot van de saus op te deppen, want het is echt zonde om die te laten liggen!
Vervang voor een vegetarische versie de ansjovisfilets door gezouten kappertjes: eerst afspoelen en laten uitlekken.
1 opmerking:
Aaaaaaaaaah van de delicious, zo doedegij dat ;-) ga dees versie zeker eens testen, mmmmm
Een reactie posten