Moeilijkheid: *
Bereiding: 10 minuten + 3u in de oven
Nodig:
1 konijn, in stukken (organen verwijderd - ik heb ook het niervet verwijderd)
7à 10 sjalotten, gepeld en naargelang de grootte gehalveerd
5 flinke tenen knoflook, NIET gepeld, geplet met de achterkant van een groot mes
een schaaltje trostomaten, in partjes
een handvol zwarte olijven
1 fles witte wijn
zout
peper
oregano
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120°C
Doe het konijn in een grote ovenschotel. Verdeel de sjalotten, tenen knoflook, tomatenpartjes en olijven over de schotel. Kruid met grof zeezout en versgemalen peper. Bestrooi met oregano. Giet hierover de wijn, tot het konijn ong. 2/3de onderstaat.
Zet de schotel in de oven en laat 3 uur garen. Als het na 2,5 uur nog wat bleek ziet, haal dan de temperatuur omhoog naar 160° à 180° het laatste half uur.
Serveer met een fris slaatje en stokbrood, ciabatta of pide. Vergeet je vingers niet af te likken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten