Bereiding: 30 minuten + afkoelen
Moeilijkheid: **
Nodig:125 gr thai jasmijnrijst
250 ml (light soja)melk
1 eetlepel honing (of naar smaak)
5 peultjes kardemom
1 mango, in dunne schijfjes
grote muntbladeren
Bereiding:
Haal de kardemomzaadjes uit de peultjes en plet ze in een vijzel. Doe de rijst, kardemom en (soja)melk in een pannetje, roer door en laat op zacht vuurtje +/- 15 minuten gaar worden. Roer af en toe door. Als de rijst gaar is de honing toevoegen en flink doorroeren. Laat de rijst afkoelen.
Neem de muntbladeren en haal ze 1 voor 1 eerst 5 seconden door kokend water, dan onmiddelijk in ijskoud water. Laat drogen op keukenpapier.
Leg 4 blaadjes munt tegen elkaar (2 naast elkaar en 2 daarboven), laat ze lichtjes overlappen. Doe hiero 3 langwerpige schijfjes mango. Doe er ong. 1 eetlepel rijst op. Vouw de muntblaadjes en mango zodanig dat je een "kuipje" krijgt, leg hierop nog een stukje mango en sluit af met een muntblaadje. Vorm tot "sushi".
Leg de sushi op een bordje en versier met vers fruit (de overschot van de mango, aardbeien, kiwi,...). Bestrooi met wat bloemsuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten