Recepten voor elke dag. Soms makkelijk, soms een beetje arbeidsintensiever, maar altijd lekker!
dinsdag 11 maart 2008
Bevroren caffè latte
Snel klaar en zonder ijsmachine! Of het ook lekker is weet ik straks te zeggen ;o)
Edit: echt héél lekker, maar wel veel. Ik had het in gewone koppen gedaan. Beter in espressokopjes dus. Dan heb je met dezelfde hoeveelheid wel een stuk of 10 kopjes.
Nodig:
4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
100 ml vers gezette espresso
420 ml gecondenseerde melk (ik gebruikte in blik van 397 gr en 1 tube, want anders kwam ik niet aan 420 ml)
300 ml room (ik gebruikte sojaroom)
een handvol chocolade-koffiebonen
Bereiding:
Roer de suiker door de koffie tot deze is opgelost. Meng de koffie met de gecondenseerde melk en de room. Roer goed doorheen.
Giet het mengsel in 6 koffiekoppen en zet de kopjes een paar uur in de vriezer tot ze helemaal bevroren zijn. Leg na een uurtje of zo een paar chocolade-koffiebonen in elk kopje.
Haal de kopjes een uur voor het serveren in de koelkast, zodat je er je lepeltje niet op krom buigt ;o) .
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
Klinkt goed ! Ik ben benieuwd naar je oordeel na de proeverij.
ik heb ook een recept voor bevroren koffiekopjes (alleen iets omslachtiger, ik geef 't nog wel ne keer door) - mor dees zal ten huize BlubBlub peis ik ook heel erg gewaardeerd worden :D
Whaaaaaa ziet er lekker uit !
Een reactie posten