dinsdag 4 maart 2008

Eenvoudige couscouspilaf met pijnboompitten


Omdat we al een redelijk 'machtige' soep en bijgerecht eten vanavond, wil ik een eenvoudige couscous, niet één met veel poespas.

Nodig:
1 rode ui, in dunne halve ringen
1/2 theelepel vers geraspte gember (ik hou steeds een stuk in diepvries en rasp er gewoon af wat ik nodig heb)
1/2 theelepel kaneelpoeder
35 gr pijnboompitten
250 gr couscous
1/2 liter kokende kippenbouillon (of water met een bouillonblokje)
20 ml olijfolie
35 gr krenten
10 gr ongezouten boter, in blokjes

Bereiding:
Verhit 40 ml olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui in 5 minuten zacht. Voeg de gember, kaneel en pijnboompitten toe. Roerbak 10 à 12 minuten tot de pijnboompitten goudbruin zijn. Voeg de couscous toe en roer 30 seconden. Voeg de bouillon en de krenten toe, roer goed door elkaar en zet het vuur af. Laat 15 minuten 'trekken'. Voeg dan de boter toe en roer goed los met een vork.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat met je nieuwe weblog!

Candy in Wonderland zei

Dankjewel!