dinsdag 4 maart 2008

Melanzane alla parmigiana (aubergines met Parmezaanse kaas)

Er bestaat een "arbeidsintensieve" versie van (recept hier), maar wegens tijdsgebrek gaan we voor de snelle versie. Ik laat er vanavond ook de ham en het ei uit, omdat we het als bijgerecht eten.

Nodig:
1 zak gegrilde aubergineschijven uit de diepvries
1 ui, gesnipperd
1 teentje look, geperst
1 kleine fles/blik/brik passata (= gezeefde gepelde tomaten)
1 pot Hot Salsa van Santa Maria (pikante tomatensalsa)
1 mozzarella, in schijfjes
2 sneden gekookte ham, in stukken (facultatief)
1 hardgekookt ei, in schijfjes (facultatief)
versgemalen parmezaanse kaas

Bereiding:
Laat de aubergineschijven ontdooien. Stoof de ui en de look, voeg de passata en een paar eetlepels hot salsa (hoe meer salsa, hoe pittiger de saus) toe en laat sudderen tot het klaar is.
Neem een ovenschotel en maak laagjes: schijfjes aubergine, laagje saus, sneetjes mozzarella, schijfjes aubergine, laagje saus, stukjes ham en eieren, laagje aubergine, laagje saus, laagje mozzarella,...sluit af met saus. Bedek het geheel met een laag gemalen parmezaanse kaas.
Bakken in de oven (180°) tot het vanbinnen warm is (eventueel combi magnetron/warme lucht om nog sneller te gaan).

Heerlijk met gepaneerde kalfslapjes (bistecche alla milanese).

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Man man dit klinkt lekker. Ga ik zeker eens maken

Daria zei

Stond vanavond op het menu en iedereen vond het lekker.