zaterdag 29 maart 2008

Gegrilde zalm met lauw aardappel-bonenslaatje


Nodig:
een groot stuk zalmfilet op vel
peper en zout

aardappelen, gepeld en in grove, gelijke stukken gesneden
prinsesseboontjes, steeltjes verwijdert
olijfolie
wijnazijn

Doe de aardappelen in een pot en zet ze net onder water. Voeg zout toe naar smaak en laat 20 minuten koken. Doe in een andere pot de gewassen boontjes, zet ze net onder water, voeg zout naar smaak toe en laat 18 minuten koken tot ze beetgaar zijn.
Giet aardappelen en boontjes af en doe ze samen in een grote kom. Laat afkoelen tot ze lauw zijn. Maak een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie, 0,5 eetlepel wijnazijn en versgemalen zwarte peper en meng dit onder de groenten.

Leg een vel bakpapier op een ovenschotel, leg hierop de zalm met het vel naar beneden, bestrooi met zout en peper en giet er een dun straaltje olijfolie over. Zet de zalm in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 20 minuten. Zet dan de grill aan en zet de zalm nog een 10-tal minuten onder de hete grill. Serveer warm met het lauwe aardappel-prinsessenbonenslaatje

Geen opmerkingen: