maandag 31 maart 2008

Wortelsoep met koriander- en venkelzaad


Nodig:
1 struik bleekselder, grof gehakt
1 kg (winter)wortel, grof gehakt
1 grote ui, grof gehakt
50 ml olijfolie
3 tenen knoflook, gepeld
1/2 theelepel grof gemalen chilivlokken
1 eetlepel venkelzaad
1/2 eetlepel korianderzaad
1,5 liter bouillon (eventueel van blokjes)

Bereiding:
Verwarm de olijfolie in een grote pot met dikke bodem. Voeg de groenten en knoflook toe en bak zachtjes, regelmatig omscheppend, in 8 à 10 minuten glazig.
Verwarm ondertussen een koekenpan zachtjes en rooster chilipeper, venkel- en korianderzaad tot de zaadjes poffen. Doe de geroosterde zaadjes in een vijzel en stamp ze fijn. Voeg ze nu bij de groenten en laat 1 minuut meebakken. Doe de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de soep 20 minuten koken. Pureer de soep. Breng - indien nodig - op smaak met zout.

Geen opmerkingen: