zondag 16 maart 2008

Kip met zoetzure saus


Nodig:
2 eierdooiers
2 eetlepels maizena
zout en versgemalen peper
600 gr kipfilet, in blokjes
plantaardige olie, om te frituren

1 ui, in ringen
1 rode en 1 oranje paprika, in stukjes van 2,5 cm
1 groot blik ananas op sap, in stukken - sap apart houden
1 eetlepel maizena
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel witte wijnazijn

Meng de eierdooiers met 1 eetlepel koud water, 2 el maizena, peper en zout.
Verhit 5 cm olie in een wok of diepe pan. Haal de kip door het eiermengsel en frituur de stukjes 5 minuten - in porties - tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Giet de olie uit de pan en maak de pan schoon met een stuk keukenpapier.
Doe een dun laagje verse olie in de pan en zet terug op het vuur. Roerbak de ui en paprika 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de ananasblokjes bij, hou het sap apart! Bak alles nog 2 minuten.

Meng 1 el maizena met een beetje ananassap tot een glad papje, roer dan de rest van het sap, de ketchup, de sojasaus, de wijnazijn en 125 ml water erbij. Schenk dit in de pan en breng alles aan de kook. Roer tot het mengsel gebonden is.

Voeg de stukjes kip bij de saus en verwarm alles 5 minuten op laag vuur, tot alles goed warm is.

Serveer met gekookte rijst.

Geen opmerkingen: