woensdag 5 maart 2008

Oosterse Thai Jasmijnrijstpudding

Deze rijstpap heeft, dankzij de aromatische rijst, een heerlijk licht-rokerige smaak met een frisse touch (van het citroengras).

Nodig:
250 gr Thai jasmijn rijst
1 verse stengel citroengras, overlangs bijna middendoor gesneden
500 ml water
1/2 theelepel zout
100 gr witte suiker
200 ml kokosmelk
4 eetlepels dikke room (of sojaroom)

Bereiding:
Doe de rijst met het citroengras, het zout en het water in een diepe pan met dikke bodem. Breng aan de kook, af en toe roerend. Als het kookt het vuur laag zetten, deksel opzetten en 12 minuten laten sudderen.
Neem de pan van het vuur en laat hem nog 5 minuten rusten zonder het deksel op te tillen.
Haal het citroengras eruit, voeg de suiker toe en roer goed tot die is opgelost. Voeg dan de kokosmelk toe, roer goed door. Dek terug af en laat nog eens 5 minuten staan. Voeg dan de room (of sojaroom) toe.

Serveer lauw, voeg indien gewenst nog extra room toe. Serveer met schijfjes mango.

Geen opmerkingen: