Nodig:
250 gr fusilli of penne
1 kleine gegrilde kip
125 gr walnoten
4 plakken spek
250 gr kerstomaatjes
60 gr zwarte olijven, in plakjes
125 gr pesto (als je geen verse pesto maakt gebruik dan liefst pesto uit de versafdeling van je supermarkt, niet degene die je bij de kant-en-klare sauzen vindt)
30 gr verse basilicum, fijngescheurd
parmezaanse kaas
Bereiding:
Kook de pasta in een grote pan kokend water met weinig zout al dente. Giet hem af. Haal ondertussen het vel van de kip en snijd het vlees in stukjes. Leg de stukjes kip in een grote schaal.
Rooster de walnoten 2 à 3 minuten onder een hete grill. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
Verwijder het zwoerd van het spek en leg de plakken 3 à 4 minuten onder de hete grill. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes.
Schep noten, spek, kerstomaatjes en olijven door de kip. Schep het kipmengsel samen met de pesto en de verse basilicum door de pasta. Goed mengen en bestrooien met geraspte parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten