Ook vandaag geen foto, iedereen had grote honger en 't was op voor ik eraan dacht om een foto te nemen ;o)
Nodig:
2 eetlepels olijfolie
1 ui, in ringen
250 gr chorizo, in plakjes
400 gr passata
1,25 dl droge witte wijn
1/2 fijngehakte chilipeper, facultatief
375 gr rigatoni (of andere dikke pasta)
versgeraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
Verhit de olie in een diepe pan en fruit de ui glazig. Voeg de chorizo toe en bak de plakjes 2 à 3 minuten. Blus met de wijn, voeg dan de passata, chilipeper (eventueel), zout en peper naar smaak toe. Breng de saus aan de kook en laat dan op laag vuur afgedekt sudderen.
Zet nu een grote pot met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking al dente. Als de pasta beetgaar is, deze doen schrikken door een flinke geut koud water in de pot te laten lopen. Giet de pasta dan door een vergiet, doe terug in de pot en voeg de saus toe. Meng de saus goed onder de pasta en verdeel over 4 borden. Bestrooi met versgeraspte parmezaanse kaas en een draai van de pepermolen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten