maandag 3 maart 2008

Zelfgemaakte worstenbroodjes

Helemaal niet moeilijk en overheerlijk!

Nodig:
1 el olie
6 varkensworstjes
1 blik croissantdeeg (voor 6 stuks)
1 eetlepel dijon mosterd
1 eierdooier
snufje zout

Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes mooi bruin. Laat ze dan afkoelen.
Verwarm de oven op 200°.
Haal het croissantdeeg uit het blik en haal het uit elkaar op de stippellijnen, zodat je 6 driehoeken hebt. Bestrijk het midden van elke driehoek met wat mosterd, leg een worstje op de korte rechte kant en rol het deeg op naar de punt.
Leg de rolletjes op een bakplaat. Klop de eierdooier los met het zout en bestrijk het deeg hiermee. Bak gedurende 10 à 12 minuten tot het deeg mooi gerezen is en goudbruin.

Meng 4 el ketchup met 4 theelepels mierikswortel. Serveer als dipsaus bij de worstenbroodjes.

Geen opmerkingen: