donderdag 24 april 2008

Fettuccine met gerookte zalm


Nodig:
100 gr gerookte zalm, in reepjes
een handvol bieslook, gehakt
35 gr zongedroogde tomaten, in stukjes
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1/4 theelepel mosterdzaadjes
2 theelepels citroensap
2,5 dl slagroom (of sojaroom)
375 gr fettuccine
versgeraspte parmezaanse kaas

Bereiding:
Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook.
Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook 30 seconden op laag vuur. Voeg slagroom, bieslook, mosterdzaad en zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur terug laag en laat de saus enigszins inkoken.
Voeg zalm en citroensap toe en meng goed. Laat het geheel langzaam warm worden.
Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta beetgaar is, laat hem dan schrikken met een flinke scheut koud water en giet af in een vergiet. Laat de pasta goed uitlekken en schep hem dan door de saus.
Bestrooi met de zongedroogde tomaten, parmezaanse kaas en nog wat bieslook en serveer direct.

Geen opmerkingen: