woensdag 16 april 2008

Gehaktballen met selder in tomatensaus

Nodig:
1 witte selder (stoofselder, zonder blad), in stukken gesneden
1 ui, in ringen
500 gr gehakt
1 blik (400 gr) tomatenblokjes
1 flinke eetlepel currypoeder
1 eierdooier
beetje paneermeel
peper en zout naar smaak
olijfolie

Bereiding:
Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel tot een homogeen mengsel. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
Breng een grote pot water aan de kook. Kook hierin de gehaktballetjes gedurende 5 minuten: op deze manier krijg je lichte balletjes en geen te vette saus, want het vet uit de gehaktballetjes wordt met het kookwater weggegoten. Haal de balletjes uit de pot met een schuimspaan en laat ze in een vergiet uitlekken.
Verhit wat olijfolie in een diepe pan, en bak hierin de balletjes om en om, zodat ze een krokant korstje hebben. Haal de balletjes terug uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier. Doe de uienringen nu in de pan en fruit ze. Voeg de selderstukjes toe en laat even mee fruiten. Strooi er de curry over en roer goed. Laat de curry eventjes meebakken, voeg dan het blik tomatenblokjes bij. Voeg de gebakken balletjes bij, roer goed om en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles een 20-tal minuten sudderen, tot de selder beetgaar is. Kruid eventueel bij met peper en zout naar smaak.

Serveer met aardappelpuree, rijst, polenta, blé of couscous.

Variatie: vervang de selder door reepjes rode en oranje paprika en de curry door paprikapoeder.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

curry??????????

Anoniem zei

hallo,
ik heb het is eenmaal gemaakt op deze manier en volgens mijn eigen smaak vond ik dit niet te eten. in het vervolg blijf ik wel bij mijn eigen recept over balletjes gehakt met selder in tomatensaus.

Tinneke zei

ik heb het geprobeerd, en het was heel lekker! mijn man en kinderen hebben gesmuld.

Anoniem zei

Een super goed idee om er curry bij te doen. Zowel volwassen als kids vonden het heel lekker. Iedereen heeft er geweldig van gesmuld!
Een aanrader

Anoniem zei

het was lekker maar ik ga de selder toch vooraf wat afkoken
vond hem nog te rauw