dinsdag 8 april 2008

Rosbief met geglazuurde uitjes


Nodig:
Een mooi stuk rosbief (ong. 1 kilo)
50 gr boter (of bakmargarine)
zout en peper
2 eetlepels olijfolie
500 gr kleine sjalotjes of mulhouse uitjes
2 eetlepels fijne (riet)suiker
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels rode wijn
2 theelepels droge tijm

Bereiding:
Dep de rosbief droog met keukenpapier. Kruid hem rondom met peper en zout.
Vet een ovenvaste braadslede in en verwarm de oven (met braadslede) voor op 180°C.
Verhit de rest van de boter in een diepe pan en korst hierin de rosbief aan alle kanten gedurende 7 minuten. Leg hem dan in de warme braadslede en zet in de oven. Laat bakken gedurende ong. 30 minuten (of tot de kerntemperatuur van het vlees 60° is), draai halverwege eens om.
Pel de sjalotjes of uitjes. Verwarm de olijfolie in een diepe pan, voeg de sjalotjes, de suiker, de balsamico, de wijn en de tijm toe, kruid met peper en een snufje zout. Zet het vuur zacht en laat gedurende 20 minuten zachtjes karameliseren.
Haal het vlees uit de oven en dek af met alu-folie. Laat 10 minuten rusten.
Snijd het vlees in dunne lapjes en leg ze op een serveerschotel, omring met de geglazuurde uitjes en besprenkel het vlees met het stoofvocht van de uitjes.
Serveer met aardappelpuree.

Geen opmerkingen: