woensdag 30 april 2008

Verse Pesto Genovese


Eigenlijk is pesto maken helemaal niet zo moeilijk, en het duurt zelfs niet lang. En de smaak is niet te vergelijken met die van de potjes die je in de supermarkt koopt.

Nodig:
3 bosjes verse basilicum (alleen de blaadjes!)
50 gr versgeraspte parmezaanse kaas (vers, niet van dat voorgeraspt spul)
50 gr versgeraspte Pecorino (pittige vaste kaas uit Sardinië)
een handvol pijnboompitten
2 teentjes knoflook
grof zout
Extra vergine olijfolie

Bereiding:
Rooster de pijnboompitten in een droge anti-aanbakpan tot ze goudbruin zijn. Doe de basilicum, het zout, het teentje knoflook, de afgekoelde pijnboompitten en de kazen in een keukenrobot en maal fijn tot een homogeen geheel. Voeg dan de olijfolie toe in een fijn straaltje tot een smeuïge emulsie bekomen wordt.
Voor wie een vijzel en stamper rijk is: snij het teentje knoflook fijn, doe basilicum, knoflook, pijnboompitten en grof zout in de vijzel en stamp fijn. Voeg de kaas toe en maal verder fijn met de stamper. Voeg dan beetje bij beetje de olijfolie toe, steeds goed mengend.

Kook linguine (of andere pasta) beetgaar zoals aangegeven op de verpakking (nogmaals, GEEN soubry aub! Probeer eens een echte italiaanse pasta zoals Barilla, Esselunga, Voiello of De Cecco en proef het verschil!!!). Giet de pasta af en hou een weinig kookvocht opzij. Roer de pesto onder de pasta, als de pesto nog iets te droog is voeg dan een paar eetlepels kookvocht toe.
Serveer met wat extra geroosterde pijnboompitjes, versgemalen kaas en een draai van de pepermolen.

1 opmerking:

Anoniem zei

hihi, die versgeraspte parmezaanopmerking is voorzekers voor mij van toepassing. :-)