dinsdag 6 mei 2008

Whitey's (ofte blonde brownies)

Brownies met witte chocolade en kokosnoot, a match made in heaven!

Nodig:
125 gr ongezouten boter (of margarine)
250 gr witte chocolade, in stukjes
4 grote eieren
1 theelepel zout
350 gr fijne suiker
2 theelepels vanille extract
250 gr witte bloem
100 gr gemalen kokosnoot

Bereiding:
Smelt de boter met chocolade in de microgolfoven of au bain marie. Klop de eieren met het zout in een grote kom, tot het mengsel in volume toeneemt; voeg dan de suiker en de vanille toe en blijf kloppen tot een dik en romig mengsel.
Voeg het lichtjes afgekoelde chocolade-boter mengsel toe en klop door. Voeg dan de bloem en de kokosnoot toe en roer voorzichtig met een houten lepel.
Giet in een bakplaat van 25x20x5 cm die je met bakpapier hebt bekleed. Bak in voorverwarmde oven op 170° gedurende 30 à 35 minuten. Het midden mag nog wat kleverig zijn.
Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen op een rekje. Snijd dan in vierkantjes.

Geen opmerkingen: