dinsdag 6 mei 2008

Gevulde paprika's


Een favoriet bij onze kinderen.

Nodig:
6 stevige rode/gele/oranje paprika's
650 gr gemengd gehakt (varkens/kalfs, of indien gewenst kippengehakt)
1 ei
paneermeel
peper en zout naar smaak

Bereiding:
Snijd het bovenste kapje van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en was ze goed. Zet ze ondersteboven om uit te lekken. Prik dan met een vork verschillende keren in de onderkant van de paprika's.
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, peper en zout goed onder elkaar. Wees voorzichtig met het zout als je reeds gekruid gehakt hebt gekocht. Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vul er de paprika's mee. Zet de paprika's in een ovenvaste schotel.
Verwarm de oven voor op 175°C. Bak de paprika's 50 minuten (of als je een combi oven hebt kan je ze 30 minuten bakken op 175° + 350 Watt).
Doordat je gaten hebt geprikt onderin de paprika's kan het vet uit het gehakt en het vocht van de paprika's zich in de ovenschotel verzamelen, ipv onder in de paprika's te blijven.

Serveer met aardappelpuree, couscous of rijst.

Geen opmerkingen: