Nodig:
een 20-tal kippevleugeltjes
100 gr ongezouten boter (of bakmargarine)
1 eetlepel worcestershiresaus
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen peper
1 theelepel chilivlokken
Bereiding:
Knip of hak de kippevleugeltjes in 2 stukken; als de eindjes er nog aanhangen verwijder die dan.
Smelt de boter en roer er dan het zout, de peper en de chilivlokken onder. Doe de vleugeltjes in een grote kom en roer er de kruidenboter onder. Meng goed, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast, liever nog langer (zelfs een hele nacht).
Verwarm de oven voor op 225° C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de vleugeltjes over.
Bak gedurende 35 minuten. Als de vleugeltjes nog wat bleek zijn eventueel nog 5 minuten onder de grill zetten.
Serveer met rijst of couscous als hoofdgerecht.
Maak een sausje van 1 eetlepel koude curry en 1 theelepel sambal oelek. Serveer de vleugeltjes met dit sausje als voorgerecht.
BBQ: je kan deze vleugeltjes ook op de BBQ bakken. Leg dan wel best eerst een stuk aluminiumfolie op de gril, want het vet dat van de vleugeltjes afdruipt kan anders flink vervelend reageren met de hete houtskool.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten