donderdag 5 juni 2008

Chili con carne

Op aanraden van een Zuid-amerikaanse collega deed ik er enkele blokjes pure chocolade (86% cacao) bij en mmmmm, wat was dat lekker!

Nodig:
1 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 verse spaanse pepertjes zonder zaden, fijngehakt
700 gr rundergehakt
2 tl paprikapoeder
300 gr droge rode bonen, gewassen, geweekt en 1u30 gekookt (of 1 groot blik kidney-bonen, uitgelekt en afgespoeld)
2 blikken blokjes gepelde tomaten van 400 gr
2 blokjes heel pure chocolade (bv. 86% van Cote d'Or)
zout en versgemalen peper

Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en pepertjes 3 à 4 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Doe het gehakt en het paprikapoeder erbij en bak alles onder voortdurend roeren nog eens 3 à 4 minuten tot het vlees begint te bruinen.
Doe de bonen, tomatenblokjes en chocolade erbij. Breng alles aan de kook en laat het mengsel 20 minuten pruttelen tot het dik en tamelijk donker van kleur is. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer met rijst, taco's of bruin brood.

Tip: Gebruik handschoenen om de pepertjes te kuisen en fijn te hakken.

Geen opmerkingen: