maandag 23 juni 2008

Konijn met olijven en tomaten


Nodig:
2 mooie tomaten (ong. 400 gr), gepeld en van zaadjes ontdaan, in stukjes gesneden
1 glas witte wijn (of kippenbouillon)
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels olijfolie of bakmargarine
1 konijn, in stukken (of als je dat liever hebt alleen de rug)
50 gr ontpitte groene olijven
1 takje verse rozemarijn
zout en versgemalen peper

Bereiding:
Kruid de stukken konijn met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat hierin de stukken konijn rondom rond bruin bakken. Voeg look en rozemarijn toe, roer goed door en blus met de wijn (of de bouillon). Dek de pan af, zet het vuur laag en laat 1 uur op zacht vuur stoven.
Voeg na dit uur de stukjes tomaat en de olijven toe en laat nog 10 à 15 minuten verder stoven. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur eventueel hoger om de saus te laten inkoken.

Serveer met polenta, aardappelpuree of couscous.

Geen opmerkingen: