dinsdag 10 juni 2008

Slaatje met geglazuurde rode bietjes


Nodig:
5 verse rode bietjes, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
1 grote rode ui, in halve maantjes
1 eetlepel balsamico azijn
2 eetlepels water
1 eetlepel vetstof (ik heb kokos-olie gebruikt)
1 eetlepel rietsuiker
zout en versgemalen peper
100 gr rucola, jonge spinazie of veldsla
balsamico siroop om af te werken

Bereiding:
Verhit de vetstof in een diepe pan op middelhoog vuur en voeg de uien toe. Laat glazig worden en voeg dan de rode bietjes toe. Laat deze eventjes meebakken. Voeg de balsamico en het water toe, kruid met zout en peper en roer goed om. Zet het vuur zacht en laat 30 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe en als je ziet dat ze te droog komen te staan voeg dan nog een eetlepel water toe. Meng na 30 minuten de suiker eronder, zet het vuur ietsje hoger en laat in 10 minuten caramelizeren. Laat afkoelen.

Leg wat sla op elk bord, verdeel de geglazuurde bietjes over het midden en werk af met enkele straaltjes balsamico siroop.

Tip: roze handen na het bietjes schillen? Wrijf er dan met een halve citroen krachtig over!

Geen opmerkingen: