zondag 29 juni 2008

Tiramisù met speculaas


Nodig:
250 gr mascarpone
2 eieren, gesplitst
3 eetlepels suiker
0,5 eetlepel koffielikeur
1 pak speculaas
warme koffie
speculaaskruiden

Bereiding:
Klop de eiwitten tot sneeuw. Klop de eierdooiers met de suiker tot een romige massa. Voeg de likeur toe en meng goed, voeg dan de mascarpone toe en meng tot een homogene massa. Roer de eiwitten voorzichtig met een spatel door de crème.
Sop de speculaaskoekjes snel in de koffie en leg ze in één laag op de bodem van een bakvorm. Giet 1/3de van de mascarponecrème hier op en bestrooi met een weinig speculaaskruiden. Vorm zo nog 2 lagen, eindig met mascarponecrème en bestrooi met speculaaskruiden. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

Ik heb in verschillende recepten al verschillende aantallen eieren gezien. Ik wil t maken voor 6 personen, dan neem ik 250g mascarpone maar hoeveel eieren? 4, 3 of 2..?

Alvast bedankt!

Candy in Wonderland zei

Beste,

voor 250 gr mascarpone gebruik je 2 eieren, zoals het recept zegt. Wil je méér maken, dan moet je alle ingrediënten vermenigvuldigen. Bv, wil je 4 eieren nemen, dan verdubbel je ook de andere ingrediënten en neem je 500 gr mascarpone, 6 eetlepels suiker, 1 eetlepel koffielikeur, 2 pakken speculaas,...