donderdag 31 juli 2008

Pasta boscaiola

Bereiding: 20 minuten
Moeilijkheid: *


Nodig:
500 gr pasta
olijfolie of bakmargarine
6 dikke plakken spek, in reepjes
250 gr champignons, in schijfjes
0,5 l verse room of sojaroom
6 lente-uitjes, in ringetjes
peper en zout
versgeraspte parmiggiano of grana

Bereiding:
Breng een grote pot lichtgezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente, voeg een flinke straal koud water toe om de pasta te laten "schrikken" en giet af in een vergiet.
Zet ondertussen een diepe pan op hoog vuur en verhit 1 eetlepel olijfolie of bakmargarine. Bak de spekjes en de champignons tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de lente-uitjes bij en laat nog 1 minuutje meebakken. Doe een beetje room in de pan en roer met een houten lepel over de bodem om eventuele aanbaksels los te maken. Voeg de rest van de room toe en breng aan de kook. Laat de saus op hoog vuur ong. 15 minuten inkoken (10 minuten voor sojaroom). De saus moet zo dik zijn dat ze aan de bolle kant van een lepel blijft zitten. Breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur laag, doe de uitgelekte pasta bij de saus en roer goed door. Laat nog 1 minuutje "trekken" zodat de pasta de saus goed opneemt en verdeel dan over de borden.
Serveer met versgeraspte parmiggiano of grana.

Geen opmerkingen: