donderdag 31 juli 2008

Baba Ghanousj (auberginekaviaar)

Bereiding: 30 minuten + 15 min rusttijd
Moeilijkheid: *

Heerlijk als dipsausje voor rauwe groenten en nacho's, maar ik vind het ook lekker op de boterham, met of zonder een sneetje jamon iberico erbij *likt vingers af*.

Nodig:
2 aubergines
zout
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels citroensap
2 koffielepels tahin (sesampasta)
1 à 2 eetlepels olijfolie
peper en zout
verse munt, fijngehakt, voor het opdienen

Bereiding:
Gril de aubergines op de BBQ zoals hier beschreven. Indien dit niet mogelijk is snij dan de aubergines overlangs in de helft en bestrooi met zout. Laat 15 minuten rusten. Spoel het zout af en droog de aubergines met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de snijkant van de aubergines met 1 eetlepel olijfolie en bak ze, snijkant naar boven, gedurende 20 à 25 minuten in de warme oven, tot het vlees zacht is.
Verwijder de schil als je dit liever hebt en pureer het auberginevlees met de geperste knoflook, het citroensap, de tahin en 1 eetlepel olijfolie in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig nog wat olie toe. Meng alles goed door elkaar.
Zet koel. Bestrooi vlak voor het opdienen met de fijngehakte munt.

Geen opmerkingen: