Bereidingstijd: 1 uur
Moeilijkheidsgraad: **
Nodig:
500 gr scampi, gepeld en van darmkanaal en hoofd ontdaan
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
1 klein rood pepertje, overlangs doorgesneden en van zaadjes ontdaan
1 kg verse, rijpe trostomaten, gepeld, zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
500 gr spaghetti (of verse tagliatelle)
1 eetlepel bakmargarine en 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Verhit de bakmargarine in een pan op hoog vuur en bak hierin de scampi tot ze gaar zijn. Haal de scampi uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier. Doe de olie bij in de pan en verhit weer even. Voeg de ui toe en laat op hoog vuur en veelvuldig roeren bakken. Voeg de look toe en laat nog 20 seconden roerbakken. Voeg de tomaten toe, laat het vuur hoog staan en laat gedurende een 5-tal minuten gaar worden. Voeg het rode pepertje toe en laat nog even doorkoken. Voeg dan de scampi terug toe en laat doorwarmen. Roer regelmatig om zodat het niet aanbrand, maar zet het vuur niet laag want dan zullen de tomaten teveel vocht in de pan laten.
Kook de pasta in ruim lichtgezouten water beetgaar. Laat schrikken en giet af.
Serveer de pasta in diepe borden, verdeel er de scampisaus erover en geef er versgeraspte parmezaanse kaas bij.
2 opmerkingen:
PS: kom eens kijken op mijn blog; je hebt van mij een award gekregen. ;)
(www.conscoccoon.blogspot.com)
Groetjes
Con x
Van mij ook om het origineel te houden!
Een reactie posten