dinsdag 5 augustus 2008

Gesmoorde spitskool met spekjes

Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheid: *

Een van die 'truukjes van luie charel' om mijn jongens 'nieuwe' groenten te laten eten, is er vlees in verstoppen ;o) .

Nodig:
1 spitskool (in de bioshop)
2 sneden spek, in blokjes gesneden
bakmargarine

Bereiding:
Smelt de bakmargarine in een diepe pan en laat warm worden. Bak de spekblokjes kort aan, voeg dan de spitskool (eventueel in delen als de pan te klein is, het slinkt nogal snel) toe. Roer regelmatig. Laat de spitskool 'smoren' in de pan op hoog vuur met het deksel erop. Het is niet nodig om water toe te voegen, maar wel regelmatig roeren. Als je ziet dat de groenten aan de pan blijven kleven kan je een klein beetje water toevoegen en het vuur wat lager zetten. Laten smoren tot de spitskool gaar is.

Geen opmerkingen: