donderdag 7 augustus 2008

Spaghetti alle vongole

Bereidingstijd: 15 minuten (+ 3u)
Moeilijkheidsgraad: **


Dit is één van die zalige Italiaanse recepten die aan de zomer doen denken. Ik waan me zo terug op het terras van een goed restaurant in Portovenere, stralend blauwe hemel en zicht op zee.

Nodig:

500 gr spaghetti
1,2 kg venusschelpen
2 teentjes look, geperst
1 glas witte wijn
2 eetlepels peterselie, gehakt
12 eetlepels olijfolie
eventueel 1 rood pikant pepertje, in ringetjes (ontdaan van zaadjes)

Bereiding:
Was de venusschelpen: zet ze gedurende 3 uur in zeewater of in koud water met 30 gr zout/l water. Laat ze uitlekken en was ze nu onder stromend water, tot er geen zand meer uitkomt.
Kook de spaghetti in ruim, lichtgezouten water.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een diepe pan. Fruit hierin de knoflook en het pikante pepertje. Voeg de wijn toe en laat 1 minuut koken. Voeg dan de venusschelpen toe en roer door. Als alle schelpen open zijn even proeven en eventueel bijkruiden met zout en peper.
De pasta laten schrikken door een flinke geut koud water in de pot te laten lopen. Afgieten en dadelijk bij de schelpen in de diepe pan doen. Goed doorroeren. Bestrooi met peterselie.

Geen opmerkingen: