zaterdag 30 augustus 2008

Spaghetti met scampi en rucola

Moeilijkheid: *
Bereiding: 15 minuten



Nodig:
500 gr (volkoren) spaghetti
125 ml olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
2 kleine rode pepertjes, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 grote trostomaat, gepeld en fijn gehakt
sap en rasp van 1 citroen
500 gr scampi, gepeld
100 gr rucola

Bereiding:
Kook de spaghetti in ruim kokend, licht gezouten water tot hij beetgaar is.
Ondertussen de olijfolie met knoflook verwarmen in een diepe pan op middelhoog vuur. Als de knoflook begint te sissen de rode pepers toevoegen en roer 1 minuut tot de geuren vrijkomen. Voeg de scampi toe en bak tot deze rozig en gaar zijn. Voeg de tomaat toe en bak nog 1 minuut tot de tomaat stuk begint te koken. Voeg dan de citroenrasp en sap toe, warm nog 1 à 2 minuten door en breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af en voeg deze met de rucola toe aan de pan met de garnalen. Schep goed door elkaar en serveer direct.

3 opmerkingen:

Sjattie zei

Seg juffra'ke, 't is nie omda gij vandaag gehaktballenvandenikea hebt gegeten dat ge uw enthousiaste lezertjes meer dan een week aan een stuk scampi's moet laten vreten é :p
Bij deze dus vriendelijk doch dringend verzoek om een nief recept. Met dank bij voorbaat van mijnentewege aan uwentewege :-)

Candy in Wonderland zei

Ah, madam leeft nog! Dat kan van haar forum helaas niet gezegd worden...
Soit, 'k heb het wat druk gehad, dus vandaag ineens 2 receptjes gepost, ok? ;o)

Sjattie zei

Madam heeft just uw twee nief receptjes gezien en is u daar vree dankbaar voor :-)
Madame haar forum, daarvoor moet ge bij meneer madam zijn want ge zou moeten weten dat madam just den aan-en uitknop weet zitten van ne pjoeter maar meer ook niet.

Met vriendelijke groeten van madam, nà :p