Moeilijkheid: *
Bereiding: 40 minuten
Nodig:
1 flespompoen, geschild, zaden verwijderd en in blokjes gesneden
1 eetlepel verse rozemarijnblaadjes, gehakt
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
geraspte schil en sap van 1 citroen
1 citroen in partjes
1 eetlepel oregano
2 theelepels komijn, gemalen
8 lamskoteletjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de pompoen in een braadslede en meng er de rozemarijn, 1 eetlepel olie, zout en peper door. Rooster 35 minuten tot de pompoen goudbruin en zacht is.
Meng citroenrasp, oregano, komijn, resterende olie, zout en peper door elkaar en wrijf er het lamsvlees mee in. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bak de koteletjes 3 à 4 minuten aan elke kant (voor medium - langer bakken voor doorbakken vlees). Leg op een bord en besprenkel met het citroensap. Laat 5 minuten rusten.
Serveer met de pompoen en citroenpartjes. Lekker met couscous.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten