Moeilijkheid: *
Bereiding: 15 minuten + tijd om op te stijven
Bereiding: 15 minuten + tijd om op te stijven
Een lekker fris en pittig voorgerechtje.
Nodig:
2 rijpe Hass avocado's, in blokjes gesneden en met citroensap overgoten
4 sneetjes gerookte zalm, gesnipperd
200 gr philadelphia OF biogarde yoghurt (of griekse yoghurt)
(eventueel 4 gr agar-agar, indien biogarde wordt gebruikt)
1 zakje jonge spinazieblaadjes, grof gehakt
1 bosje verse bieslook, gesnipperd
3 koffielepels citroensap
1 koffielepel cayennepeper
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Doe 2/3de van de jonge spinazieblaadjes in een kom, voeg de philadelphia of biogarde, 2/3de van de bieslook, citroensap en cayennepeper toe. Mix het geheel tot een schuimige mousse. Breng op smaak met peper en zout. Indien yoghurt gebruikt werd: breng wat water aan de kook. Doe de agar-agar in een potje en voeg een paar eetlepels water toe en roer vlug: dit stolt onmiddelijk. Voeg onmiddelijk bij de mousse en roer flink met een garde, tot een homogene massa.
Doe de mousse in glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
Verdeel de overschot van de gehakte spinazieblaadjes op de opgesteven mousse, daarop een laagje zalmsnippers en daarop een laagje avocadoblokjes. Werk af met de rest van de bieslook.
Zet in de koelkast tot aan het serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten