dinsdag 6 januari 2009

Cassoulet

Moeilijkheid: *
Bereiding: 1 uur

Nodig:

100 gr gerookt spek, in blokjes
30 gr boter of margarine
8 varkensworstjes, in 2 gesneden
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 grote en 1 kleine pot witte bonen (samen ong. 850 gr), uitgelekt en afgespoeld
150 gr chorizo, in stukken
2 à 3 eetlepels paneermeel


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185°C.
Bak het spek in een braadpan met dikke bodem in 10 gr boter (of margarine) op halfhoog vuur in 5 minuten zachtjes knapperig. Haal de spekjes uit de pan en hou opzij; bak in hetzelfde vet de worstjes met de uien op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook en chorizo toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree en genoeg water toe om een dikke saus te vormen. Breng aan de kook. Voeg ten laatste de bonen toe en meng alles voorzichtig onder elkaar, zodat de bonen niet stuk gaan.
Schep alles in een ingevette ovenschotel en bestrooi met paneermeel. Verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over het paneermeel.
Bak in de oven gedurende 45 minuten.

Serveer met puree en appelmoes.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat bedoel je met varkensworstjes? braadworsten of een soort frankfurters?

Candy in Wonderland zei

Gewoon worsten van varkensvlees (geen kalfs- of gemengd): dunne worstjes of dikke braadworsten. Ik heb dunne worstjes gebruikt.