vrijdag 9 januari 2009

Pasta met artisjokharten

Moeilijkheid: *
Bereiding: 15 minuten


Een blik op mijn voorraadkast resulteerde deze middag in dit receptje. Super snel klaar en lekker!


Nodig:
500 gr volkoren pasta
1 pot gegrilde artisjokharten op olie, uitgelekt
2 eetlepels ansjovispasta
1 teentje look, geperst
1 handvol pijnboompitten
2 eetlepels zwarte olijven
1 blik tonijn, uitgelekt
olijfolie
versgeraspte parmezaanse of grana kaas

Bereiding:
Kook de pasta in ruim, lichtgezouten water tot hij beetgaar is.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Voeg dan olijfolie toe en laat warm worden. Als de olijfolie warm is voeg dan de look toe en laat 30 minuten bakken tot hij goudbruin ziet. Voeg dan de ansjovispasta toe en laat "smelten". Voeg artisjokharten, olijven en tonijn toe, zet het vuur laag en laat rustig opwarmen.

Als de pasta beetgaar is laten schrikken door een flinke scheut koud water in de pot te gieten. De pasta afgieten en niet te hard laten uitlekken. Roer de saus door de pasta. Serveer met versgeraspte parmiggiano of grana kaas.

Geen opmerkingen: