woensdag 14 januari 2009

Pompoensoep met kokos

Bereiding: 1 uur
Moeilijkheid: *
Nodig:
1 hokkaido pompoentje, gepeld en in stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
1 blikje of brikje kokosmelk
groentebouillon
peper en zout
chilivlokken
olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Doe de stukken pompoen met olijfolie, peper, zout en chilivlokken in een vuurvaste schotel. Meng goed door elkaar. Zet in de warme oven en laat 30 minuten roosteren.
Als de pompoen gaar is de olie uit de ovenschotel in een diepe pot gieten. Verhit de olie en fruit hierin de ui goudgeel. Voeg de stukken geroosterde pompoen bij en roer goed door. Voeg genoeg bouillon toe om alles onder te zetten. Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en laat 15 minuten zachtjes koken.
Mix de soep. Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Laat nog even doorkoken.

Geen opmerkingen: