zondag 11 januari 2009

Verwarmende kippensoep

Bereiding: 3 uur
Moeilijkheid: *

Draakje vroeg me deze week om eens soep te maken "die ze zieke mensen geven om beter te worden". Dus kocht ik gisteren een soepkieken ;o)

Nodig:
1 soepkip, panklaar
3 dikke wortelen, geschild en in grote stukken gesneden
1 kleine soepselder, gewassen en in grote stukken gesneden
1 soepprei, gewassen en in grote stukken gesneden
2 uien, gepeld en in 4 gesneden (met enkele kruidnagels in gestoken)
kruidentuiltje: verse peterselie, tijm, oregano samengebonden (of droge kruiden in een 'theebuiltje')
peper en zout naar smaak
1 eetlepel olijfolie
1 groot pak juliennegroenten (kant-en-klaar)
vermicelli

Bereiding:
Doe de kip, de grofgesneden groenten en het kruidentuiltje in een diepe pot en zet alles goed onder koud water. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de bouillon ongeveer 2 uur trekken.
Haal de kip uit de bouillon en laat even afkoelen. Haal al het vlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. Gooi de botten weg.
Zeef de bouillon door een fijne zeef. Als je echt magere bouillon wil, laat de bouillon dan volledig afkoelen en schep de gestolde vetogen dan van de bouillon.

Verhit de olijfolie in een diepe pot en stoof de juliennegroenten kort aan. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de vermicelli en stukjes kip toe en laat nog 5 minuten koken. Kruid eventueel bij met nog wat peper en zout.

Serveer gloeiend heet.

Geen opmerkingen: