zaterdag 21 maart 2009

Bruschizza

Moeilijkheid: *
Bereiding: 10 min


Bruschizza? Wasda? Wel, een samentrekking van bruschetta en pizza ;o) .

Nodig:
een stuk ciabatta, focaccia, pide, stokbrood of ander stevig brood (dat mag een paar dagen oud zijn, dit is eigenlijk de ideale manier om een overschotje weg te werken - ik heb er de overschot van de focaccia die ik een paar dagen geleden maakte voor gebruikt)
tomaten, in dunne schijfjes
mozzarella (liefst buffelmozzarella), in dunne plakjes
olijfolie
peper en oregano

Bereiding:
Snijd het brood in stukken en dan in 2 (open). Druppel er (ruim) olijfolie op.
Beleg met schijfjes tomaat en plakjes mozarella, maal er wat zwarte peper over en bestrooi met wat oregano.
Zet 5 à 10 minuten onder de grill, tot de kaas licht gesmolten is.

Lekker als voorgerechtje, of als lunchgerecht met een fris slaatje erbij.

Geen opmerkingen: