zondag 22 maart 2009

Chinees gebraden varkensvlees

Moeilijkheid: *
Bereiding: 30 min + tijd om te marineren

Nodig:

600 gr varkenshaas (of varkensfiletgebraad) (in stukken van ong. 15 cm lang)
2,5 el honing
2,5 el hoisinsaus
2,5 el sojasaus
1 theelepel sesamolie
0,5 theelepel vijfkruidenpoeder

Bereiding:
Doe de ingrediƫnten voor de marinade in een schaal en meng goed. Voeg het vlees toe en meng goed door de marinade. Dek af en zet minstens 2 uur (maar liefst een hele nacht) in de koelkast.

Verwarm de oven op 225°C. Vul een braadslede voor de helft met water, leg het vlees (nog eens goed ingesmeerd met de marinade) op een rooster en leg dit rooster op de braadslede. Zet 30 minuten in de oven. Bestrijk om de 10 minuten met de marinade en keer het vlees halverwege de braadtijd om. Bestrijk na een half uur nog eens goed met de marinade en zet 2 minuten onder de grill. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten. Snijd in dunne plakjes.

Serveer met chinese pannekoekjes en julienne van komkommer en bosuitjes of rijst.

Geen opmerkingen: