donderdag 21 mei 2009

Braziliaanse visstoofpot

Bereiding: 30 minuten
Moeilijkheid: *
Nodig:
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui, in dunne boogjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel fijne suiker
200 ml kokosmelk
300 ml bouillon
4 lente-uitjes, diagonaal in stukjes gesneden
600 gr rauwe scampi of grote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd
750 gr visfilet (koolvis, kabeljauw,...ik gebruikte zeewolf)
2 eetlepels vers geperst limoensap
knapperig stokbrood

Bereiding:
Verhit de olie in een diepe pan. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en laat op middelhoog vuur gedurende 5 minuten bakken. Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, kokosmelk, bouillon en lente-ui toe. Voeg de garnalen en vis toe. Breng aan de kook. Dek af en laat 5 à 10 minuten zachtjes stoven tot de garnalen en de vis gaar zijn.
Voeg het limoensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met stokbrood of rijst.

Geen opmerkingen: