zondag 24 mei 2009

Pate van gerookte makreel

Nodig:
400 gr gerookte makreelfilets
4 lente-uitjes
1 citroen (liefst biologisch)
200 gr philadelphia roomkaas (eventueel light)
2 eetlepels mierikswortelroom
zeezout en zwarte peper
1 ciabatta of meergranenstokbrood
2 bakjes tuinkers of radijsjes (in plakjes)

Bereiding:
Haal het vel van de makreelfilets en trek de makreel in vlokken. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers nadien de citroen.
Doe de roomkaas met de mierikswortelroom in een grote kom. Hak de makreel, lente-uitjes en citroenschil op een snijplank door elkaar tot een grove pasta. Doe het mengsel bij de kaas in de kom, breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap en meng alles goed.
Snijd het brood in plakken en rooster ze. Serveer de makreelpaté op het geroosterde brood en werk af met wat tuinkers of plakjes radijs. Lekker als voorgerechtje of voor een lunch of brunch. Ook heerlijk om mee te nemen op een picknick.

Geen opmerkingen: