zaterdag 30 mei 2009

Indiase garnalencurry

Moeilijkheid: *
Bereiding: 45 minuten

Nodig:

olie om te bakken
1/2 theelepel mosterdzaad
4 eetlepels knoflook, gepeld en gehakt
een stukje gember van ong. 5 cm, geschild en gehakt
2 uien, gehakt
geraspte schil en sap van 1 limoen
1 eetlepel kerrie Indische Traditie (Ducros)
1 rood pepertje, gehakt (eventueel 2)
4 rijpe tomaten, gehakt
400 ml kokosmelk
500 gr gamba's of scampi, gepeld en darmkanaal verwijderd
2 handen geroosterde geschaafde amandelen

Bereiding:
Verhit de olie op middelhoog vuur. Gooi het mosterdzaad erin en voeg, als de zaadjes beginnen springen, de knoflook, gember en ui toe. Bak zachtjes gedurende 10 à 15 minuten of tot de ui zacht en goudbruin is. Voeg de limoenrasp en de kerrie toe en 1 rood pepertje. Roer even en voeg dan de tomaat toe. Laat zachtjes ongeveer 10 minuten koken tot je een pasta hebt. Voeg dan 2 eetlepels water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook, voeg de garnalen toe en laat 5 minuten zachtjes koken, tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met zeezout en het limoensap.
Schep de curry in kommen, strooi er de amandelen en eventueel nog 1 pepertje over. Serveer met gaargestoomde Thai rijst.

Geen opmerkingen: