donderdag 28 mei 2009

Pappardelle al coniglio

Moeilijkheid: **
Bereiding: 4,5 uur


Nodig:
3 eetlepels gedroogd eekhoorntjesbrood
2 konijnebouten (of een rug, of 4 schouders)
olijfolie
100 gr pancetta (of bacon), fijngehakt
1 ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
400 ml droge rode wijn
verse pappardelle of andere verse lintpasta
versgeraspte parmiggiano of grana

Bereiding:
Week de gedroogde paddestoelen 30 minuten in 300 ml water. Haal ze uit het water (bewaar het water!) en dep ze droog in keukenpapier. Snijd ze fijn.
Kruid de stukken konijn met peper en zout. Verhit een bodempje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de stukken konijn in +/- 5 minuten. Neem de stukken konijn uit de pan.
Bak de pancetta in dezelfde pan, voeg dan de ui, knoflook en paddenstoelen toe. Bak +/- 2 minuten. Doe de stukken konijn terug in de pan, voeg de tomatenblokjes, wijn en het weekwater van de paddenstoelen toe en roer door.
Breng aan de kook en laat 3 à 4 uur op een laag vuur sudderen.
Dit kan eventueel de dag voordien.
Haal de stukken konijn uit de pan en pruts het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de saus en laat even inkoken (indien nodig). Breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar. Giet wat koud water in de pot om het kookproces te stoppen en giet de pasta dan af. Roer de saus door de pasta.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met versgeraspte parmiggiano of grana.

Geen opmerkingen: