zondag 7 juni 2009

Citroensorbet

Moeilijkheid: *
Bereiding: 15 minuten + afkoelen

Om limoncello te maken heb je alleen de (gele) schil van citroenen nodig. Dus wat doe je met zo'n 24 citroenen zonder schil? Sorbet maken! Onze ijsmachine heeft overuren gedraaid vandaag ;o) maar aan dit sorbet kan geen gekocht sorbet tippen!!!

Nodig:
suiker
water
citroensap
eiwit

Bereiding:
Maak een suikerstroop van evenveel suiker als water (bv. 500 gram suiker + 500 ml water). Laat de stroop afkoelen.
Meet af hoeveel citroensap je hebt. Voeg nu 1,5 keer zoveel suikerstroop toe (bv. 300 ml citroensap = 450 ml stroop) en roer goed.
Klop de eiwitten op (ongeveer 1 eiwit per liter sorbet) en roer ze onder het citroenstroopmengsel.
Giet dit mengsel in de ijsmachine en laat de machine zijn werk doen.
Als u geen ijsmachine hebt, doe het mengsel dan in een doos en zet in de diepvries. Roer om het halfuur eens goed door.

1 opmerking:

Anoniem zei

hier heb ik iets aan, er staan verhoudingen bij en een korte maar goede uitleg,bedankt,ik ben er van overtuigd dat deze gaat smaken; guido