dinsdag 23 juni 2009

Calamari met erwtjes

Bereiding: 40 minuten
Moeilijkheid: *


Nodig:
Calamari
uien, gesnipperd
erwtjes (diepvries of vers)
olijfolie
witte wijn

Bereiding:
Als de calamari nog niet gekuisd zijn doe je dat eerst: trek voorzichtig de poten uit het lijf, een deel van de ingewanden zullen meekomen. Ga met een vinger in het lijf en trek de rest van de ingewanden eruit. Verwijder de ogen en bek uit het potendeel. Verwijder ook de huid van de inktvis. Was de inktvis zorgvuldig en dep droog met keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een diepe pan met dikke bodem. Fruit de uien op middelhoog vuur. Voeg de calamari toe en laat even meebakken. Blus met wijn, zet het vuur zachter en laat 5 minuten stoven. Voeg de erwten toe en laat nog 10 à 15 minuten stoven. Let erop dat de calamari niet droogkoken.

Serveer met brood, waarmee je het sausje kan opdeppen.

1 opmerking:

vincent zei

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com