woensdag 23 juni 2010

Dubbel-choc muffins



Moeilijkheid: *
Bereiding: 30 minuten

Een kind kan deze lekkere muffins maken. Letterlijk, want Beertje maakte ze helemaal alleen (met maar een héél klein beetje hulp van mijn kant).

Nodig:
100 gr margarine225 gr bloem
2 eetlepels cacao
1 eetlepel bakpoeder
125 gr muscovadosuiker (of donkerbruine kandij-suiker)
een snufje zout
1 ei
300 ml yoghurt
Oempaloempa choco
Bereiding:
Smelt de boter op een zacht vuurtje (of in de microgolfoven op laag vermogen).
Zeef de bloem, cacao en bakpoeder in een kom. Voeg de suiker en het zout toe. Roer door elkaar.
Voeg het ei en de yoghurt bij de gesmolten boter en roer goed door met een vork.
Doe de natte ingrediënten bij de droge en roer met een houten lepel of spatel tot de ingrediënten net gemengd zijn. Niet teveel roeren, dit maakt het beslag te zwaar.
Verwarm de oven voor op 200°.
Verdeel de helft van het deeg over 16 papieren of siliconen muffinvormpjes. Doe in het midden van elke muffin ongeveer 1 koffielepeltje choco. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes.

Bak gedurende 15 minuten.


Ik heb geen idee waarom deze foto nu ineens op zijn zijkant staat....heb hem 'recht' opgeladen....

Geen opmerkingen: