donderdag 24 juni 2010

Hummus

Moeilijkheid: *
Bereiding: 5 minuten
Snel klaar, overheerlijk en veelzijdig. Wat wil je nog meer van een recept?

Nodig:
1 blik kikkererwten, uitgelekt (netto gewicht ongeveer 230 gr)
75 gr tahini (sesampasta, bij de natuurwinkel)
1 klein teentje knoflook
5 à 6 eetlepels citroensap (versgeperst uiteraard)
ong. 50 ml water
zout en peper naar smaak
gehakte bladpeterselie

Bereiding:
Doe de kikkererwten, tahini, knoflook en citroensap in een blender en mix tot een gladde pasta. Voeg genoeg water toe, tot je een smeuïg, smeerbaar mengsel bekomt. Breng op smaak met zout, peper en bladpeterselie. Als variatie kan je er ook nog een 10-tal zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden, toevoegen. Of wat wasabipasta, als je van pittig houdt.

Hoe gebruiken?

  • Als dipsaus bij een schotel rauwe groentjes of nacho's.
  • Als eenboudig broodbeleg
  • Op een stuk stokbrood of ciabatta met:
  • * enkele blaadjes sla, wat schijfjes tomaat en een paar gesnipperde lente-uitjes.
  • * bovenstaande plus wat uitgelekte tonijn (uit blik), gemengd met wat citroenmayonnaise en kappertjes
Ook ideaal om mee te nemen op een picknick. Een echte zomertopper!

Geen opmerkingen: